Microsoft onthult systeemvereisten voor Windows 11: Skylake en eerste Zen-CPU’s niet in de lijst

Microsoft onthult systeemvereisten voor Windows 11

Microsoft heeft in documenten op zijn website de officiële systeemvereisten voor Windows 11 onthuld. Er zijn grote verschillen ten opzichte van de eisen voor Windows 10, zo is de cpu-ondersteuning een stuk specifieker.

De officiële ondersteuning begint voor AMD bij Ryzen 2000, Threadripper 2000 en bij de Epyc 7002-generatie. Voor Intel is er ondersteuning vanaf de Core 8000-processors (Coffee Lake). De Pentium- en Celeron-cpu’s die tegelijkertijd met Coffee Lake zijn geïntroduceerd werken natuurlijk ook gegarandeerd. Het is goed mogelijk dat op den duur meer cpu’s zullen werken. Windows 10 is immers ook op hardware die niet officieel ondersteund wordt werkend gekregen, zoals op een Raspberry Pi.

De webpagina’s verwijzen naar een document waar meer details in staan, waaronder rondom de aangeraden tpm 2.0-chip. Tpm 1.2 is volgens Microsoft hoofd van os-beveiliging op Twitter ‘de harde vereiste’. De minimale vereisten zijn volgens hem bepaald op basis van prestaties, ondersteuning en betrouwbaarheid. Opvallend is dat de Core 7000-generatie (Kaby Lake) ook een ingebouwde tpm 2.0-chip heeft, maar waarom deze cpu’s geen officiële ondersteuning hebben is niet bekend. Er wordt gewerkt aan een blog die deze eisen verder uitlegt.

Verder is de minimale hoeveelheid benodigde werkgeheugen verdubbeld naar 4 GB, en er zijn minimaal twee cpu-cores nodig. Er is ook 64 GB aan opslag nodig, een stuk meer dan de 20 GB die Windows 10 (64-bit) verbruikte.

Bronnen: Microsoft (1)(2)

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *